Algab XIII Nukitsa konkurss

Nukitsa konkurss on lugejaküsitlus, kus kahe viimase aasta lastekirjanduse saaki hindavad lapsed ise. Laste häälte põhjal selgitatakse välja populaarseim lastekirjanik ja lasteraamatukunstnik.

Võistlevad 2014. ja 2015. aastal ilmunud algupärase lastekirjanduse esmatrükid. Hääletada võivad kuni 16-aastased lugejad, andes ühe hääle kirjanikutööle (tekst) ja teise hääle kunstnikutööle (illustratsioonid). Hääletamist korraldavad kohalikud lapsi teenindavad raamatukogud.

Hääletamine kestab kuni 20. veebruarini 2016. Pärast hääletuse lõppu kogub keskraamatukogu lasteosakond oma maakonna/linna hääletussedelid kokku, teeb tulemustest kokkuvõtte ja edastab selle  hiljemalt 1. märtsiks lastekirjanduse keskusele.

XIII Nukitsa konkursi pidulik lõpetamine toimub 2. aprillil 2016 Eesti Lastekirjanduse Keskuses. Lõpetamisele ootame lisaks auhinnasaajatele hääletuses osalenud lapsi, kes valitakse loosi teel proportsionaalselt maakonnas hääletanute arvuga.

Nukitsa konkursi nimestikud leiad SIIT

Võimalik on hääletada ka arvuti teel. E-hääletusele saad SIIT.