Suvelugemise BINGO

Rapla Keskraamatukogus on sel suvel 1.- 9. klasside lastele traditsioonilise Suvelugemise programmi asemel „Suvelugemise BINGO”.
Bingo-mäng kestab 1. juunist kuni 15. augustini. Bingo-mäng on paindlik ja annab lastele rohkem võimalust ise otsustada. Bingo-lehed on kahes vanuserühmas: 1.-4. klass ja 5.-9. klass. Mõlemale vanuserühmale on 3 erinevat Bingo-lehte, mille vahel saab laps valida ja kui lugemisisu on kõvasti suurem, kui ühe lehe jagu, võib ka kõik kolm Bingo-lehte läbi teha. Raamatuid saab valida ise. 1.-4. klassi Bingo-lehtedel on 9 ruutu. 5.-9. klassi lehtedel on 20 ruutu. Täismäng tähendab seda, kui täidetud on kõik mänguvälja ruudud. Mängida saab ka nurkasid või diagonaale.
Sügisel toimub BINGO-loosimine, kus võiduvõimalus on võrdselt kõigil. Küll aga lähevad eraldi loosikasti nurgad, diagonaalid ja täismängud. Vastavalt loetule ka auhinnad. Selles mängus raamatukogu ei piira lugejat korraga ainult kahe raamatu laenutamisega 10-ks päevaks, nagu eelnevatel aastatel. Laps saab laenutada korraga nii mitu raamatut, nagu soovib ja valib ise, kui palju ta 15-ks augustiks raamatuid läbi loeb. Küsimuste korral aitab alati raamatukoguhoidja. Iga loetud raamatu eest saab laps Bingo-lehe ruudule raamatukogust templi. Kanna alati raamatukogusse tulles Bingo-lehte kaasas!!! Kui lehel on igal ruudul, nurkadel või diagonaalides kõik templid olemas ja laps rohkem lugeda ei soovi, annab ta selle raamatukogutöötajale ära. Bingo-leht läheb loosikasti. Sügisel on kõige usinamatele lugejatele lisaks loosimistele üllatus!
Suvelugemise BINGO-t saab mängida lisaks Rapla Keskraamatukogule ka mänguga liitunud Rapla valla harukogudes.
Ootame kõiki lapsi Bingot mängima.